Van élet az olasz parton Rimini után is

Sokan járnak Olaszországba nyaralni, vagy éppen hosszú hétvégére. Számtalan olyan város van, amit az életben egyszer látni kell. Ilyen Róma, Firenze, Milánó, de nekem mégsem ez a három lett a legkedvesebb. Ha engem kérdeznének, biztos, hogy a Top 3-ban az Amalfi partvidéket, Viareggio-t és Castello di Chianti-t ajánlanám. Ezekről majd másik bejegyzésben mesélni is fogok, de most egy olyan helyet mutatnék meg nektek, amelyről talán kevesebben hallottatok. 

2.jpeg

Marotta

Marché régióban található település. A régiót északnyugaton San Marino, valamint Emilia Romagna és Toszkána régió, délnyugaton Umbria , délkeleten Abruzzo és Lazio, keleten az Adriai tenger határolja. Ez már sokat elmond arról, milyen jó környezetben van. A tengerpart egy része kavicsos, másik része homokos. Alig 1 óra útra van Rimintől és mégis más. Egyáltalán nem túlzsúfolt, nem kell egymást kerülgetni a sétányon. Ez a hangulatos halászfalu 1033 km-re található Budapesttől. Ha valaki olyan mint én, azaz nem bírja napokig süttetni magát a napon, akkor ajánlom az alig 10 percre található Senigallia-t. A kisváros bővelkedik látnivalóban, nagyon hangulatos utcákkal, finomabbnál finomabb fagylaltokkal csábítja el az idelátogatókat. 

marotta.jpg

Másik kirándulási úti cél lehet Marottáról San Marino. Egyrészt azért, mert izgalmas dolog, hogy átlépünk egy másik országba, másrészt pedig egyedülálló látványt nyújt a hegyen elhelyezkedő város Citta di San Marino. Mi autóval mentünk fel, de megoldható busszal is és felvonóval is a feljutás. Ha a régióban jártok nem érdemes kihagyni. Egyedülálló látvány Európában. Több alkalommal is jártam már itt, minden alkalommal levett a lábamról. Egyik alkalommal éppen borkóstolót tartott egy helyi borászat, akik az év borásza díjat zsebelték be, hát mit mondjak, máig emlékszem a finom bor ízére. Aki szereti a Karácsonyt, annak ajánlom az egész évben nyitva tartó üzletet, ahol kizárólag karácsonyi díszítő elemeket lehet vásárolni.

san_marino.jpg

Ezek a képek pedig az említett Senigallia-ban készültek. Ha jártatok már Olaszországban akkor azért, ha nem akkor pedig éppen ezért ajánlom nektek felkeresni Marottát. Érdemes rááldozni azt a kis plusz utazási időt, mert életre szóló élményeket vihettek haza, na és persze hűtőmágnest, mert azt például én mindenhol veszek :-) 

16.jpeg

senigallia.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenfelettafoldkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr5913675016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2018.02.16. 23:39:07

Persze hogy van élet, Rimini utàn, sőt, igazàból Ancona utàn délre vannak igazàn szép szakaszok! A kedvencem San Benedetto del Tronto, a " pàlmafàk riviéràja" Gyönyörű, finomhomokos part, àlomszép strand pàlmàkkal és kristàlytiszta víz. Mindenkinek csak ajànlani tudom! Az egyik legszebb strand az egész Földközi- tengeren...

6. Ienin 2018.02.17. 00:57:36

@Brix: A legszebb lenne az túlzás. Túl egysíkú, de kétségtelenül a pálmák feldobják. Az én sorrendem: 1. Tropea környéke(Calabria), 2. Palinuro( Campania), 3. Vieste (Puglia) De, ami még ezeknél is szebb az Korzika, Palombaggiatól Bonifacioig.

2018.02.17. 07:55:24

@6. Ienin: Korzika Franciaországhoz tartozik, de tényleg gyönyörű. Viszont ugyanilyen szép Szardínia, ami valóban Olaszország része.

BakancslistaVadász 2018.02.17. 11:25:18

Kedvet kaptam Olaszországhoz

40 felett a Föld körül

süti beállítások módosítása