Ezeket a túrákat ne hagyd ki!

Végre itt a tavasz, egyre többször tervezünk kirándulást, túrázást. A napokban látogattam el Várgesztesre, amely Komárom-Esztergom megyében található. Több izgalmas túrára is hívogat a környék. Az egyik a Gesztesi vár meglátogatása (kéktúra útvonalon helyezkedik el), amely kb 2 km-re van a kiindulópontnak általam választott Villaparktól, amely a Vértes szívében helyezkedik el.

A várlátogatás mellett a Fejér megyei Vérteskozma is kihagyhatatlan a maga egyszerűsége miatt. Csodaszép zsákfalu, élő skanzen. A nyugalom szigetét szívesen keresik fel a pihenni vágyók.

A némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon, a Kamalduli kolostor látogatása során.

A közelben van még Tata, az Öregtóval, a várral, de Vérteszőlős is Samu előember leleteivel. A közelben élek és mégis 41 év telt el, mire megtudtam, hogy miket rejt a Vértes. Ha gyerekkel vagy kisállattal utaztok, akkor is bátran útrakelhettek, mert találtok olyan szállást, ami gyerekbarát és olyat is amely állatbarát. Néhány fontos információ, amit tudnotok kell:

  1. a túra során csak a kijelölt útvonalon közlekedjetek
  2. ne szemeteljetek, hanem vigyétek magatokkal a keletkezett hulladékot
  3. csak kiépített tűzrakóhelyet használjatok
  4. ne rongáljátok a turistajelzéseket
  5. kutyákat pórázzal sétáltassátok
  6. védekezzetek a kullancsok ellen
  7. az erdei növényeket, virágokat inkább fotózzátok le, de hagyjátok ott a természetben, ne tépjétek le

A Villapark területén kaphattok információkat a túraútvonalakról, tudtok kerékpárt kölcsönözni, ebédelni, szállást foglalni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek forrása:

www.turaapi-blogspot.com

www.majk.hu

programturizmus.hu

wikipedia

https://www.villapark.hu/

és saját képek.

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenfelettafoldkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr9914808970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

40 felett a Föld körül

süti beállítások módosítása