Szobafoglalási trendek 2018

cannes_szoba_3.jpg

Te hogyan választod ki a szobát, melyet lefoglalsz, ha utazol valahova? Erre sokféle válasz létezik. Van aki felhívja a szállásadót, van, aki közvetítő portálon keresztül intézi és akad aki utazási iroda segítségét kéri. Ahogy azt már tapasztalhattátok számos hirdetés  kerül elénk nap mint nap, jobbnál jobbnak tűnő ajánlatokkal. Tényleg ezek közül kell választanunk? Piackutatást végeztem, melynek az volt a célja, hogy megtudjam, hogyan foglaltok szobát. Mennyire fontos a kép, a leírás, esetleg mindkettő, ha van az ajánlathoz videó, akkor mi az ami leginkább megfog benneteket egy ajánlatban? A válaszokból kiderült, hogy az ár az egyik legfontosabb tényező, ez akár befolyásolhatja az utazás célpontját is. Tehát csak az számít, hogy mennyire olcsó az ajánlat.

Megvan ennek a szöges ellentéte is, amikor éppen ebben nem bíztok. Többen is azt hiszik, hogy az olcsó ajánlat valamiért megtévesztő. Azt gondolják, hogy nem a képen látható szobát kapják, vagy azt hogy az ár majd a helyszínen sokkal magasabb lesz, mint a hirdetésben. Ami azt illeti éppen ehhez van egy történetem. Egy alkalommal szobát foglaltam a Balaton parton. Kiválasztottam a legnagyobb szállásfoglaló portálon a helyet, ahol a képen láttam, hogy az udvaron néhány pálmafa veszi körül a medencét, melyben éppen úszik egy kisgyerek. Gondoltam, ez a nekem való, kihasználom, hogy a tavaszi napsütésben van egy hely, ahol már használható a medence is. Tényleg meglepően meleg tavaszi nap volt, megérkeztem a szálláshelyre és a pálmák helyén korhadt tuják voltak, a medence pedig víz nélkül állt. Kérdésemre elmondták, hogy az csak nyáron működik és a kép amit a hirdetésnél használnak 2 éve nyáron készült. Nem voltam lelkes ettől a dologtól, becsapva éreztem magam. Persze biztos ti is tapasztaltatok már hasonlót, tedd meg, hogy leírod hozzászólásként a te történeted, ám ha lehet akkor a szállás nevét ne írd le, csak a települést. 

Szerencsére a technológia fejlődésével ezeket a problémákat könnyedén elkerülhetjük már. 2018-ban elérhető olyan szolgáltatás, ahol a vendégek a foglalás előtt 360 fokos képekkel körbe nézhetnek a szobában, az étteremben vagy akár a wellness részlegben, még a foglalás előtt, így biztos azt fogják kapni, amit foglalnak. A szolgáltató ugyanis maximum fél éves fotókat használ. Az idei évben elérhető már az is, hogy VR szemüveg segítségével mondhatni egy szemvillanás alatt "odavarázsoljanak" a szállodába, és ahogy te mozgatod a fejed, úgy nézel körül, mintha tényleg ott lennél. Ilyennel egyébként egy hazai élelmiszeráruház bejáratainál is találkozhattok majd tavasztól. Úgy foglalhattok szobát, hogy a VR szemüveg segítségével választjátok ki. Szóval SZÉP kártyákat elő! nehogy rajta maradjon az összeg és elvesszétek májusban! 

Folyamatosan beszámolunk hazai szállodákról, teszteljük őket és leírjuk tapasztalatinkat, tegyétek ezt ti is. Írjátok meg, hol, hogyan éreztétek magatokat. Minél részletesebben nézzetek körül, véleményezzétek a tisztaságot, az ételeket a reggelinél és egyéb esetleges étkezéseknél, hogyan fogadtak benneteket, minden úgy volt-e, ahogy a hirdetésben szerepelt. 

Kövessétek blogomat itt és a Facebook-on is az alábbi linken: FACEBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenfelettafoldkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr2113695058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

40 felett a Föld körül

süti beállítások módosítása