2019-től belépőt fizetünk Velencében

velence_5.png

2019-től fizetős lehet Velence látogatása. Az óvárosba látogatóknak 800-1600 Ft körüli összeget kell majd fizetni a tervezet szerint, amely az idegenforgalmi adót helyettesítené. A napi 130.000 körüli turista így nem kis összeget fizet majd (ha megvalósul a kezdeményezés).


A helyiek többször is hangot adtak már annak, hogy aggódva figyelik az egyre csak növekvő turistaáradatot. Persze kétlem, hogy ez a befizetendő összeg visszafogja a forgalmat, ellenben ha a napi látogatószámot átlagos 1000 Ft-tal szorzom, akkor bizony 130 millió !!! forint kerül kifizetésre, naponta!

velence_8.png

Én például kifejezetten szeretem Velence hangulatát, minden alkalommal látok valami újat, amit még addig nem fedeztem fel. 2018-ban is ellátogattam, az alábbi képek akkor készültek.

velence_3.png

velence_2.png

velence_1.png

velence_6.png

velence_4.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenfelettafoldkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr6914525080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerardus A. Lodewijk 2019.01.07. 21:18:41

Velence valahol a saját - kétségkívül megérdemelt - népszerűségének az áldozata.
A tervezett belépti díj összege senkit nem fog visszatartani attól, hogy odamenjen, vagyis a város már régóta őrületes zsúfoltsága egyáltalán nem fog csökkenni. Szép kis bevétel ez a városi önkormányzatnak. Vajon mindig lesz elég eszük, hogy a páratlan kulturális örökségük fenntartására fordítsák (meg még az elején egy nem jelentéktelen részét, ha szabad javasolnom, nyilvános illemhelyek építésére is)?

40 felett a Föld körül

süti beállítások módosítása