Gyógyhelyek Magyarországon

hajdunanas_furdo.jpg

Egy gyógyhely nem mindig rendelkezik gyógyfürdővel, bár zömmel erre a természetes gyógytényezőre épül a minősítés, melyet az ÁNTSZ végez el. A klimatikus viszonyok alapján is meg lehet kapni, így lett gyógyhely Lillafüred vagy Kékestető. A követelmények elérése nem egyszerű: a természet adta gyógytényező kihasználásának intézményi feltétele egy gyógyfürdő, gyógyszálló vagy egy szanatórium. Ezen kívül meg kell óvni a levegő tisztaságát, minimálisra kell csökkenteni a zajártalmat, gondoskodni kell a természet védelméről. Alapvető elvárás, hogy a településeknek tudniuk kell felső kategóriás minőséget biztosítani nemcsak gyógyszolgáltatásaik terén, de a zavartalan pihenéshez is. (Forrás: Termálfürdő.hu)

Lista a hazai gyógyhelyekről:

1. Miskolc-Lillafüred

2. Harkány

3. Sopron

4. Gyöngyös

5. Hévíz

6. Balatonfüred

7. Parád

8. Hajdúszoboszló

9. Zalakaros

10. Bükfürdő

11. Eger

12. Debrecen

13. Gyula

14. Sárvár

15. Mezőkövesd

16. Nyíregyháza

17. Szigetvár

18. Tapolca

19. Kiskunmajsa

20. Kiskunhalas

21. Mórahalom

22. Lenti

23. Orosháza

24. Nyírbátor

25. Tiszakécske

26. Egerszalók

27. Celldömölk

28. Igal

29. Kehidakustány

30. Cserkeszőlő

31. Mátraderecske

32. Hajdúnánás

A legutóbb a listára került hajdúváros és a közel 60 éves múltra visszatekintő Hajdúnánási Gyógyfürdő, a gyógyhely minősítés megszerzésével minőségi garanciát biztosít az ideérkező vendégeknek, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, hanem a környezeti tényezőket tekintve is Magyarországon a legjobbak közé tartozik.Az 1962. július 15-én megnyitott strand létét az 1019 méter mélyről feltörő 67 fokos gyógyvíznek köszönheti. A Hajdúnánási Gyógyfürdő 14 hektáros területe csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. Egy feszített víztükrű úszómedence, egy pancsolómedence, két tanmedence csúszdákkal és két gyógymedence nyújt felfrissülést. A város felnőtt ahhoz is, hogy minden igényt kielégítő szálláshelyeket biztosítson az oda érkező vendégeknek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenfelettafoldkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr5914059636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

40 felett a Föld körül

süti beállítások módosítása